Wielrennen

Hoogerland sluit loopbaan af met 21e plek in Putte-Kapellen

Johnny Hoogerland heeft dinsdag zijn laatste wedstrijd gereden als wielerprof. De 33-jarige Zeeuw deed mee aan de Nationale Sluitingsprijs in Putte-Kapellen, waar hij als 21e over de finish kwam.

"Ik dacht even dat ik hier nog ging winnen ook", zei de renner van Roompot-Oranje Peloton lachend na afloop van zijn laatste koers, die werd gewonnen door Roy Jans.

De Belg van Wanty-Groupe Gobert klopte in de massasprint na 189 kilometer zijn landgenoot Timothy Dupont van Verandas-Willems en Moreno Hofland van Lotto-Jumbo.

Hoogerland maakte in september al bekend na dit seizoen een punt te zetten achter zijn loopbaan. Eén van zijn hoogtepunten was het veroveren van de nationale titel op de weg in 2013.

2011

In 2011 imponeerde Hoogerland door in meerdere Touretappes de bolletjestrui te dragen. De Nederlander wordt vooral herinnerd aan zijn harde val in het prikkeldraad in de negende etappe, veroorzaakt door een auto van de Franse televisie.

Hoogerland raakte daarbij zwaar gewond, maar hij reed de rit wel uit. Uiteindelijk wist de toenmalig renner van Vacansoleil-DCM zelfs de eindstreep in Parijs te halen.

Hoewel Hoogerland zijn laatste wedstrijd heeft gereden, blijft de renner wel actief in het wielrennen. Hij gaat een nog onbekende rol vervullen bij Roompot.

Lees meer over:
Tip de redactie