Dumoulin noemt Qatar 'verschrikkelijk land om te zijn'

Tom Dumoulin is geen voorstander van de WK wielrennen in de hitte van Qatar. De Limburger gaat woensdag in de tijdrit voor een podiumplek.

De omstandigheden in Qatar zijn door de temperatuur rond de 40 graden zwaar voor de renners. "Het is een verschrikkelijk land om te zijn. Ik wil heel graag terug naar huis", zegt de Nederlands kampioen eerlijk.

Over de keuze voor Qatar, waar de publieke belangstelling voor de WK gering is, zijn de meningen verdeeld. Dumoulin snapt dat enigszins. "Er is veel geld te halen. Als dat geld ten goede komt aan het wielrennen, vind ik het prima. Maar ik vraag me af óf dat geld ook teruggaat naar de wielersport."

Zondag eindigde de Limburger bij de ploegentijdrit met Giant-Alpecin nog als zevende. "Mijn vorm was de afgelopen weken niet zo goed dat ik Rohan Dennis kon verslaan, maar ik wil er wel voor gaan", blikt de specialist vooruit bij 1Limburg.

"Ik wil naar huis met een goed resultaat. Ik ga heel erg mijn best doen."

Dumoulin start woensdag om 14.10 uur Nederlandse tijd als voorlaatste aan het 40 kilometer lange parcours. Dennis start een minuutje voor hem. Titelverdediger Vasil Kiryenka vertrekt als laatste in Doha.

Lees meer over:
Tip de redactie