Red Bull Racing-teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko hebben zondag vol lof gereageerd op het optreden van Max Verstappen in de Grand Prix van Japan, waar de 19-jarige Limburger alleen Mercedes-coureur Nico Rosberg voor zich moest dulden.

"Een fantastische race", begon Horner zijn verhaal voor de camera van Ziggo Sport. "Max reed de wielen onder zijn auto vandaan. Hij stond aan het einde van de race flink onder druk, maar hield stand. Hij deed alles juist vandaag."

Horner ging ook nog in op de actie waarmee Verstappen in de voorlaatste ronde zijn tweede plaats verdedigde ten opzichte van Rosbergs teamgenoot Lewis Hamilton.

"Max ging voor een verdedigende lijn", legde Horner uit. "Het lijkt erop dat Lewis de situatie iets verkeerd heeft ingeschat. Max zou altijd voor de binnenkant van de bocht zijn gegaan."

'Ongelooflijk'

Horner vond Verstappen een zeer volwassen indruk maken in Suzuka. "Hij schoof op naar de tweede plaats en zorgde daarna heel goed voor zijn banden, terwijl hij eerst door Sebastian (Vettel, red.) en aan het einde van de race door Lewis flink onder druk werd gezet."

"Het was fantastisch om hem tussen de twee Mercedessen te zien rijden en hem onze achtste tweede plek van het jaar te zien pakken."

Ook Marko stak zijn enthousiasme over Verstappen niet onder stoelen of banken. "Hoe meer druk er is, hoe beter hij wordt, lijkt het wel."

"Hij heeft Lewis zo lang achter zich weten te houden en heeft geen tijd laten liggen bij het inhalen van achterliggers. Sommige coureurs die nog nooit in de buurt van het podium zijn gefinisht, lijken nog nooit van een spiegel te hebben gehoord en blind te zijn voor blauwe vlaggen. Zijn actie in de voorlaatste ronde was perfect. Ongelooflijk."