Wesley Sneijder ontbreekt maandag bij het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. 

De 32-jarige middenvelder heeft nog te veel last van zijn hamstring, zo maakte bondscoach Danny Blind zondag bekend op een persconferentie.

Sneijder liep de blessure vorige week op in een duel van Galatasaray met Anatalyaspor. Hij sloeg maandag en dinsdag de training over maar voelde zich vervolgens toch voldoende fit om tegen Wit-Rusland (4-1) te beginnen. De 124-voudig international werd in De Kuip in de rust gewisseld voor Davy Pröpper.

Blind had vooruitlopend op het mogelijke afhaken van Sneijder al Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena opgeroepen als vervanger.

Sneijder volgde zondag de training van Oranje in Alkmaar als toeschouwer. "Hij blijft tot maandagmorgen bij ons", vertelde Blind. "Dat heb ik hem gevraagd. Hij kan ons stimuleren. Maar op de wedstrijddag is dat niet meer nodig. Na het ontbijt zal hij vertrekken."

Systeem

Blind beseft dat Nederland vanaf de eerste minuut scherp zal moeten zijn tegen de Fransen. "De internationals van Frankrijk spelen wekelijks topwedstrijden, dus die zijn dit soort duels gewend. Ik heb er vertrouwen in dat mijn spelers dat ook beseffen."

De keuzeheer wilde nog niet ingaan op de opstelling en het systeem waarin Oranje tegen Frankrijk gaat spelen. "Ik ben er wel uit. Maar wie we ook opstellen, het gaat er vooral om dat we er vanaf het eerste fluitsignaal helemaal bij zijn en ook bij blijven.''

Blind gelooft in een goede afloop van het duel in de Amsterdam Arena. ''We zijn in goede doen en de Fransen hebben ook hun mankementen. Ze geven ruimtes weg. De vorige keer tegen Frankrijk scoorden we twee keer uit een standaardsituatie. Dat kan nu ook zomaar."

Nederland staat in groep A op gelijke hoogte met Frankrijk en Zweden met vier punten uit twee duels. De wedstrijd tussen Oranje en Frankrijk begint maandag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Sloveense arbiter Damir Skomina.

Bekijk de standen en het programma in de WK-kwalificatie