Jasper Cillessen heeft zaterdag een enkelblessure opgelopen tijdens de training van Oranje in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. De doelman heeft de selectie van het Nederlands elftal verlaten en wordt vervangen door Michel Vorm.

Vorm (32) sluit zondag in de loop van de dag aan bij de spelersgroep van Oranje. De selectie van bondscoach Danny Blind traint zondag om 12.15 uur in Alkmaar.

Vijftienvoudig international Vorm keepte drie jaar geleden voor het laatst een volledige wedstrijd van Oranje. Dat was in het WK-kwalificatieduel met Hongarije (8-1).

Zijn laatste speelminuut dateert van juli 2014. Tijdens het WK in Brazilië kwam hij in de wedstrijd tegen het gastland in het veld voor Cillessen. In de blessuretijd van de strijd om het brons maakte Vorm zijn debuut op het WK.

Vilhena

Sinds zijn overgang naar FC Barcelona is Cillessen zijn basisplaats kwijt in het Nederlands elftal. Vorige maand tegen Griekenland en Zweden keepte Jeroen Zoet, vrijdag in het duel met Wit-Rusland kreeg Maarten Stekelenburg de voorkeur van bondscoach Danny Blind.

Eerder op zaterdag werd Tonny Vilhena al opgeroepen. De middenvelder van Feyenoord geldt als mogelijke stand-in voor Wesley Sneijder. De 124-voudig international heeft last van zijn hamstring, maar zit nog wel bij de selectie. 

Oranje, dat vrijdag in Rotterdam met 4-1 van Wit-Rusland won, speelt maandag tegen Frankrijk. De wedstrijd in de Amsterdam Arena begint om 20.45 uur en staat onder leiding van de Sloveense scheidsrechter Damir Skomina.