Lewis Hamilton heeft zaterdag na de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan geweigerd om vragen van de pers te beantwoorden. De Brit is boos over de ophef die ontstond nadat hij donderdag tijdens de persconferentie vooral met zijn telefoon zat te spelen.

Hamilton stuurde tijdens het verplichte persgesprek onder meer wat bewerkte foto's via Snapchat de wereld in. De grappig bedoelde kiekjes van onder anderen Carlos Sainz kwamen hem op de nodige kritiek te staan.

De 31-jarige wereldkampioen in de Formule 1 kwam daar zaterdag op terug, na de kwalificatie waarin hij de tweede tijd had geklokt achter Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg.

Hamilton voldeed gewoon aan zijn verplichtingen op de persconferentie met de top drie en tijdens de tv-interviews, maar weigerde vragen van de pers te beantwoorden in het motorhome van Mercedes en hield het daar slechts bij een verklaring.

Respectloos

"Die lach op jullie gezichten zal snel verdwijnen", zei Hamilton tegen de verzamelde media. "Ik heb besloten geen vragen te beantwoorden. Veel van jullie mag ik graag, maar helaas proberen sommigen hun voordeel te doen met bepaalde dingen."

"Wat donderdag gebeurde, was gewoon voor de lol. Ik wilde niet respectloos zijn. Wat wel respectloos is, is wat daarna wereldwijd werd geschreven. Ik heb daarom weinig zin meer om voor zulke dingen te komen opdraven. Sorry daarvoor, hopelijk genieten jullie van de rest van het weekeinde", sprak Hamilton, die daarna vertrok.

De Brit had eerder al gepleit voor een andere opzet van de "plichtmatige" persconferenties voorafgaand aan de Grands Prix. "Het ligt niet aan de media of de presentator, het gaat om het format. Dat is al tien jaar hetzelfde. De fans zouden de vragen moeten stellen."