Rick Karsdorp kon vrijdag zijn geluk niet op nadat hij met een 4-1 zege op Wit-Rusland in 'zijn' Kuip zijn debuut had gemaakt voor het Nederlands elftal.

"Ik denk dat we bij vlagen fantastisch voetbal hebben laten zien. Het is fantastisch dat ik dan ook nog mijn debuut mocht maken. Mijn dag kan niet meer stuk", zei Karsdorp voor de camera van de NOS.

Ook over zijn eigen wedstrijd was de 21-jarige rechtsback van Feyenoord te spreken. "Ik ben ook een teamspeler. Als we hier hadden verloren en ik had wel een goede wedstrijd gespeeld, dan was ik ook niet tevreden geweest. Ik speelde een redelijke wedstrijd, het was een goed debuut."

Dat het duel met de Wit-Russen in de thuishaven van Feyenoord werd gespeeld, maakte het allemaal extra speciaal voor Karsdorp. "Dat is het vooral. Ik ben op mijn negende begonnen bij Feyenoord. Ik ben een jongen van de club. Hier debuteren is een droom die uitkomt. Natuurlijk doet dat wat met me."

Karsdorp hoopt dat hij maandag opnieuw de voorkeur krijgt boven Joël Veltman. "Ik heb wel weer wat last van mijn kuiten gekregen, maar ik moet de wedstrijd tegen Frankrijk gewoon kunnen halen."