Het Nederlands elftal begint vrijdagavond met Maarten Stekelenburg op doel aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Rick Karsdorp maakt in Rotterdam zijn debuut.

De 34-jarige Stekelenburg, die afgelopen zomer Southampton verruilde voor Everton, krijgt van bondscoach Danny Blind de voorkeur boven Jeroen Zoet, die vorige maand tegen Griekenland en Zweden de keeper van Oranje was. Jasper Cillessen is de derde doelman in de selectie.

De vorige interland van Stekelenburg dateert van vier jaar geleden. Op 16 oktober 2012 speelde hij tegen Roemenië (4-1 winst) zijn 54e interland.

De 21-jarige Karsdorp krijgt rechtsachterin de voorkeur boven Joël Veltman. Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk en Daley Blind completeren de defensie.

Het middenveld van Oranje wordt gevormd door Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen en Kevin Strootman. Klaassen profiteert van het feit dat aanvoerder Wesley Sneijder linksvoorin begint. Quincy Promes start aan de rechterkant.

Voor de spitspositie houdt Blind vast aan Vincent Janssen, ondanks dat hij bij zijn nieuwe club Tottenham Hotspur nog niet gescoord heeft.

Frankrijk

Wit-Rusland begon de WK-kwalificatie in groep A vorige maand met een knappe 0-0 tegen Frankrijk. Nederland kwam op bezoek bij Zweden niet verder dan 1-1. Frankrijk speelt vrijdagavond thuis tegen Bulgarije. De Zweden nemen het op tegen Luxemburg.

Het duel in De Kuip tussen Nederland en Wit-Rusland begint vrijdag om 20.45 en staat onder leiding van de Schotse arbiter Craig Thomson. Maandag speelt de ploeg van Blind in de Arena tegen Frankrijk.

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Klaassen, Strootman; Promes, Janssen, Sneijder.

Opstelling Wit-Rusland: Gorboenov; Paljakov, Sivakov, Politevitsj, Bordatsjev; Gordejtsjoek, Majewski, Kryvets, Korzoen, Rios; Kornilenko.