Mauro Icardi heeft zijn contract tot medio 2021 verlengd bij Internazionale. De aanvoerder van het elftal van trainer Frank de Boer gaat volgens diverse media een jaarsalaris van zes miljoen euro verdienen.

De 23-jarige aanvaller wordt daarmee de best betaalde speler van de selectie. Zijn contractueel vastgelegde afkoopsom bedraagt 110 miljoen euro.

"Hij heeft voor vijf seizoenen getekend, het maximum. We zijn allemaal blij, want Mauro wilde graag bij Internazionale blijven", aldus de vrouw van Icardi die tevens zijn zaakwaarnemer is. "Er waren vijf clubs die bereid waren om miljoenen te betalen."

Volgens Icardi's zaakwaarnemer waren Juventus, Napoli, Paris Saint-Germain, Atletico Madrid en Real Madrid geïnteresseerd in de spits die tot dusver één keer uitkwam voor het Argentijnse elftal.

In 2013 kwam Icardi over van Sampdoria. Hij speelde sindsdien 114 wedstrijden voor Inter, waarin hij 58 keer scoorde.

Moeizaam

Dit seizoen was Icardi in zeven competitieduels goed voor zes doelpunten. Desondanks is de seizoensstart van de ploeg van De Boer moeizaam.

In de Serie A staat Inter na zeven wedstrijden op de negende plaats met elf punten. In de Europa League gingen de eerste twee groepsduels, waarin Hapoel Beer Sheva en Sparta Praag de tegenstanders waren, verloren.

Bekijk de stand en het programma in de Serie A