De gemeente Waalwijk lijkt in te gaan stemmen met de verkoop van het stadion van RKC, waardoor de club uit de financiële problemen zou zijn.

De gemeenteraad is voorstander van de verkoop van het Mandemakers Stadion aan projectontwikkelaar PPO, zo meldt het Brabants Dagblad. Een faillissement voor de Jupiler League-club is daarmee afgewend.

RKC heeft een lening van vier miljoen euro openstaan bij de gemeente Waalwijk. PPO zal voor drie miljoen euro het stadion inclusief de lening overnemen van de gemeente.

RKC Waalwijk-directeur Remco Oversier probeerde de diverse partijen in de gemeenteraad er donderdagavond van te overtuigen dat de afspraken over de deal duidelijk zijn en dat de huur voor de club niet omhoog zal gaan, ook niet bij promotie naar de Eredivisie.

"Het eerste jaar hoeven we geen huur te betalen omdat het voor PPO belangrijk is om een gezonde huurder te hebben. Als wij straks 100.000 euro aan huur betalen, heeft PPO een rendement van 4 procent. Als we later 200.000 euro gaan betalen, een rendement van 8 procent. Dat krijg je niet bij een bank", aldus Oversier.

VVD

De VVD zei weinig andere opties te zien dan instemmen met de verkoop van het stadion. "Niks doen betekent een faillisement en dan zal het verlies voor de gemeente nog groter zijn. Dus kunnen we niet anders dan kiezen voor afscheid nemen van RKC", aldus raadslid Christiaan Kuijten.

De definitieve stemming over de verkoop van het stadion is over twee weken.

RKC staat op dit moment op de elfde plaats in de Jupiler League met twaalf punten uit negen wedstrijden.