Max Verstappen was vrijdag blij met de prestaties van zijn auto in de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan.

"We zijn erg tevreden na vandaag, vooral de lange runs waren erg goed", aldus de 19-jarige Limburger op zijn eigen site. "De banden voelden goed aan, er was niet veel verschil tussen de mediums en harde compound."

Verstappen kwam in de eerste vrije training tot de zesde tijd (1.34,379) achter Nico Rosberg, die in beide trainingen de snelste was. In de tweede trainingssessie klokte de coureur van Red Bull de vierde tijd met 1.33,061.

"Het is lastig iets te zeggen over de korte run, omdat die in mijn snelle ronde onderbroken werd door de virtual safety car en ik naar binnen moest komen. Dit circuit zou onze auto goed moeten liggen en dat zag je ook, want we zaten er goed bij. Het ziet er positief uit. We zitten op dit moment dicht tegen de top aan."

Tijdens de eerste training klaagde Verstappen nog wel over zijn versnellingen. "Ze zijn heel slecht", zei hij over de boordradio. "Terugschakelen voelt aan als een handrem."

Regen

Meteorologen houden rekening met regenbuien tijdens de kwalificatie van zaterdag en de race van zondag op Suzuka.

"Er wordt gesproken over een kans op regen dit weekend, dat zou in ons voordeel zijn. Als het gaat regenen zullen we nog sterken voor de dag komen in de kwalificatie en de race", zei Verstappen.

De derde vrije training staat zaterdag om 5.00 uur Nederlandse tijd op het programma. Om 8.00 uur volgt de kwalificatie. Zondag begint de race om 7.00 uur.

Verstappen eindigde vorig jaar als negende in de Grand Prix van Japan. Destijds reed hij nog in dienst van Toro Rosso.