Graziano Pellè maakte zich donderdag in het WK-kwalificatieduel tussen Italië en Spanje (1-1) niet populair bij de Italiaanse bondscoach Giampiero Ventura.

De 31-jarige spits werd kort na rust gewisseld en liep boos het veld af, terwijl hij de bondscoach volledig negeerde.

"Hij was boos. De reden was misschien niet dat hij gewisseld werd, maar omdat hij zelf slecht speelde", aldus Ventura na afloop.

"In het voetbal zie je dit vaker, maar ik vind dit geen gepast gedrag als je het shirt van het nationale elftal aantrekt."

Pellè bood na afloop en op zijn Instagram-account al zijn excuses aan voor zijn boosheid en het negeren van de bondscoach. "Ja hoor, ik ben helaas weer in de fout gegaan. Zoals bij elke misstap moet je de consequenties accepteren. Ik neem mijn volledige verantwoordelijkheid en bied mijn excuses aan."

De voormalig spits van Feyenoord verruilde afgelopen zomer Southampton voor de Chinese club Shandong Luneng, maar dat heeft tot nu toe geen gevolgen gehad voor zijn positie in de Italiaanse ploeg. 

Lazio-spits Ciro Immobile en Torino-spits Andrea Belotti zijn de concurrenten van Pellè in de Italiaanse aanval.  Het is nog niet duidelijk of Ventura Pellè zondag tegen Macedonië zal passeren.

Video: Bondscoach Spanje: 'Italië heeft een extra leven' 

Bondscoach Spanje: 'Italië heeft een extra leven'
66
Bondscoach Spanje: 'Italië heeft een extra leven'

Buffon

Italië leek tegen Spanje lange tijd tegen een nederlaag op te lopen door een zeldzame blunder van keeper Gianluigi Buffon in de 55e minuut.

De 38-jarige keeper miste de bal volledig toen Vitolo op hem af kwam. "Ik had te veel dingen aan mijn hoofd. Toen ik buiten het strafschopgebied kwam, wist ik dat ik de bal weg moest trappen. Ik veranderde snel van richting, maar miste de bal. Ik kan er nu om lachen omdat we niet verloren hebben", aldus Buffon na afloop.

Buffon reageerde ook nog op het gedrag van Pellè. "Hij is een geweldige jongen en realiseert zich dat hij fout zit. Dit soort dingen kunnen soms gebeuren in een wedstrijd waar zo veel spanning op zit."