De KNVB heeft Dennis Higler bij wereldvoetbalbond FIFA voorgedragen als internationaal scheidsrechter. Ook de assistent-scheidsrechters Jan de Vries en Joost van Zuilen kunnen promotie maken.

De FIFA laat doorgaans rond december weten of de voordrachten van de nationale voetbalbonden worden goedgekeurd.

Bij instemming zullen Higler, De Vries en Van Zuilen de plaatsen op de internationale lijst innemen van Richard Liesveld, Angelo Boonman en Patrick Langkamp.

Pol van Boekel, Kevin Blom, Serdar Gözübüyük, Bjorn Kuipers, Danny Makkelie en Bas Nijhuis staan al op de internationale lijst en zijn opnieuw voorgedragen.

Zeven arbiters

"Zeven Nederlandse scheidsrechters en tien Nederlandse assistenten krijgen elk jaar de kans om op internationaal niveau wedstrijden te leiden van de UEFA en FIFA", zegt KNVB-scheidsrechtersbaas Dick van Egmond.

"Dennis, Joost en Jan zijn op de lijst geplaatst op basis van hun goede prestaties. Ik vertrouw erop dat zij ook internationaal goed zullen presteren."

De 31-jarige Higler maakte in december 2011 zijn debuut in de Eredivisie bij de wedstrijd De Graafschap-Roda JC. Hij is blij met zijn voordracht.

"Deze voordracht is een mooie waardering”, aldus Higler. “Het biedt nieuwe kansen en mooie uitdagingen op een voor mij nieuw podium."