Bert van Marwijk, bondscoach van Saudi-Arabië, is in groep B van de Aziatische WK-kwalificatie nog ongeslagen. De derde groepswedstrijd tegen Australië eindigde donderdagavond in Jeddah in 2-2.

Met zeven punten uit drie duels gaan beide ploegen in de poule van zes landen aan de leiding.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong via een treffer van Taisir Al-Jassim (1-0), maar keek in de 71e minuut tegen een achterstand aan (1-2) door Australische doelpunten van Trent Sainsbury (ex-PEC Zwolle) en Tomi Juric. Dankzij Nassir Al Shamrani bleef Van Marwijk een nederlaag bespaard.

In diezelfde poule won Japan in Saitama met veel moeite van Irak: 2-1.

Hotaru Yamaguchi maakte in de 95e minuut het winnende doelpunt voor Japan, dat in de eerste helft op voorsprong was gekomen door een treffer van Genki Haraguchi. Irak was na een uur spelen langszij gekomen via Saad Abdulamir. Vitesse-speler Kosuke Ota bleef op de bank bij Japan.

Japan heeft in groep B van de Aziatische kwalificatiezone na drie wedstrijden zes punten. Eerder verloor het land van de Verenigde Arabische Emiraten. De Verenigde Arabische Emiraten wonnen donderdagavond met 3-1 van Thailand.

De nummers één en twee uit de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het WK Rusland. De nummer drie gaat naar de play-offs. Japan deed sinds 1998 aan alle WK's mee.

Groep A

In groep A van de Aziatische kwalificatie won Zuid-Korea met 3-2 van Qatar. In het laatste half uur speelden de Koreanen met tien man na een rode kaart voor Hong Jeong-Ho, maar de ploeg hield met een man minder stand.

Ki Sung-Yueng en Ji Dong-Won maakten de eerste twee Koreaanse doelpunten in Suwon. Tottenham Hotspur-aanvaller Heung-Min tekende de voor de winnende treffer.

In diezelfde groep liet China zich verrassen door Syrië. De bezoekers wonnen met 0-1. Mahmoud Al Mawas tekende in de tweede helft voor de enige treffer van de wedstrijd.

Iran deed goede zaken tegen Oezbekistan. De tot nog toe ongeslagen Oezbeken werden door een doelpunt van Jalal Hosseini in eigen huis met 0-1 verslagen. De Iraniërs zijn daardoor de nieuwe koploper in de groep.

Iran gaat met Zuid-Korea aan de leiding in groep A. Beide landen hebben zeven punten uit drie duels. Qatar, waar het WK in 2022 wordt georganiseerd, staat met drie nederlagen stijf onderaan.