ZEIST - De openbare aanklager van de KNVB heeft donderdagavond een schorsing van één wedstrijd tegen Sparta-trainer Snoei geëist. Teammanager Van Noortwijk en materiaalman Wessels van de Rotterdamse club hangt een voorwaardelijke schorsing van één duel en een boete van 250 euro boven het hoofd. De tuchtcommissie van de KNVB doet vrijdag uitspraak.

Scheidsrechter Blom voelde zich op 21 september na afloop van het bekerduel tussen Willem II en Sparta door het bewuste trio van de Rotterdamse club bedreigd. Snoei, Van Noortwijk en Wessels zouden de arbiter bovendien hebben uitgescholden. Blom kreeg naar eigen zeggen een dodelijke ziekte toegewenst.

Snoei, Van Noortwijk en Wessels ontkenden donderdag voor de tuchtcommissie van de KNVB alle aantijgingen. De hoofdtrainer van Sparta was zichtbaar geëmotioneerd. Hij miste de laatste wedstrijden van zijn werkgever omdat zijn vrouw aan een ernstige ziekte lijdt.

De openbare aanklager van de KNVB liet uiteindelijk in het midden wat er na de door Sparta verloren bekerwedstrijd allemaal exact was geroepen. Hij achtte beledigende taal wel bewezen en eiste alleen een onvoorwaardelijke straf tegen Snoei. De coach dankte de strafeis onder meer aan eerdere incidenten.