Noël Le Graet, de voorzitter van de Franse voetbalbond, ziet Karim Benzema graag terugkeren bij de nationale ploeg.

"Ik heb er een hekel aan om mensen voor altijd te straffen, hij is oproepbaar", zegt Le Graët donderdag in een interview met Le Figaro. Benzema is door de vermeende sekstape-affaire met Valbuena sinds april niet meer opgeroepen voor Les Bleus. De 28-jarige spits van Real Madrid miste daardoor ook het EK in eigen land.

"De zaak is nog steeds bezig. Persoonlijk vind ik dat het allemaal erg lang duurt, maar zo gaat dat met justitie", vervolgt Le Graet. "Wij houden van de speler. Hij heeft binnen het elftal nooit voor problemen gezorgd."

De voorzitter benadrukt ook de rol die bondscoach Didier Deschamps heeft gehad tijdens deze zaak. "Hij heeft hem altijd beschermd, ook toen het minder goed met hem ging."

Deschamps

Deschamps liet eerder deze week echter weten dat hij nog niet denkt aan een terugkeer van Benzema, ondanks dat de 81-voudig international zelf zei graag weer in actie te komen voor Frankrijk.

"Wat spelers zeggen, verandert niets aan wat ik denk of doe. Ik verwacht niets van hem en ook de andere spelers niet", vertelde Deschamps.

De verliezend finalist van het afgelopen EK bereidt zich momenteel voor op twee WK-kwalificatieduels. Komende vrijdag speelt Frankrijk thuis tegen Bulgarije. Maandag wacht een uitwedstrijd in de Arena tegen het Nederlands elftal om 20.45 uur.

Bekijk het programma en de stand in de WK-kwalificatie