Philipp Lahm hoopt dat Arjen Robben contractverlenging krijgt bij Bayern München. De verbintenis van de 32-jarige aanvaller loopt volgend jaar zomer af.

"Ik zou het toejuichen als hij zijn contract verlengt'', laat Lahm woensdag bij Sport1 weten.

De 32-jarige vleugelverdediger, die zelf medio 2018 afscheid wil nemen, hoopt ook dat Franck Ribéry (33) nog een jaartje wil bijtekenen bij Bayern. "Hij is een winnaar, net als Robben.''

Volgens Lahm zijn Robben en Ribéry nog heel waardevol voor de Duitse kampioen. "Je ziet nog steeds de ongelooflijke kwaliteit die ze hebben."

"Ze hebben de ervaring van vele jaren topvoetbal. Ze weten wat het inhoudt op het hoogste niveau van de wereld te spelen en te presteren.''

Beleid

Het is beleid van Bayern om spelers ouder dan dertig jaar contracten van een jaar te geven. Er wordt per seizoen bekeken of er een nieuwe aanbieding wordt gedaan.

Robben maakte onlangs zijn rentree na een spierblessure, al liep hij afgelopen weekend tegen 1.FC Köln (1-1) een ribkwetsuur op. 

Bayern is na zes duels koploper in de Bundesliga. Op zaterdag 15 oktober speelt de club uit München uit tegen Eintracht Frankfurt.