AMSTERDAM - De Graafschap wil Remco van der Schaaf huren van PSV, zo meldt Omroep Gelderland. De 25-jarige middenvelder, die op de hoogte is van de belangstelling, komt in Eindhoven niet aan spelen toe. Eerder dit seizoen wilde zijn oude club Vitesse hem ook al terughalen naar Gelderland, maar beide clubs konden toen geen overeenstemming bereiken

Sponsors van De Graafschap hebben inmiddels al 250.000 euro beschikbaar gesteld voor versterkingen. Naast Van der Schaaf is ook PSV'er Arvid Smit in beeld bij de hekkensluiter in de Holland Casino Eredivisie. De 23-jarige middenvelder, die al eens anderhalf jaar op De Vijverberg speelde, zei eerder dit seizoen nog nee tegen een tijdelijke overgang naar De Graafschap.

Algemeen directeur Johan Tukker wil de belangstelling overigens niet bevestigen. "Het is te prematuur. We willen ons niet in de kaarten laten kijken. Op namen reageer ik dus niet."

De naam van één mogelijke nieuweling is echter al wel bekend. Magno Mocelín is sinds donderdag op proef in Doetinchem en de Braziliaan ziet een langer verblijf in de Achterhoek wel zitten. "Ik heb een goede indruk van De Graafschap, al na de eerste training", verklaarde Magno tegenover Omroep Gelderland. "Het lijkt mij best een goede groep, maar we moeten afwachten of ik ook een contract kan krijgen."

Trainer Gert Kruys wil niet te snel oordelen over de oud-speler van FC Groningen en Alavés: "Als je in de Primera División hebt gespeeld, heb je wel kwaliteiten. Je moet alleen kijken hoe hij er fysiek voorstaat. Maar dat zullen we de komende trainingen wel zien."