Maria Sharapova denk dat de internationale tennisfederatie ITF een voorbeeld wilde stellen door haar voor twee jaar te schorsen voor het gebruik van het verboden middel meldonium.

"Ik wilde nooit geloven dat ze mij als voorbeeld gebruikten, maar inmiddels begin ik daar anders over te denken", aldus de 29-jarige Russin dinsdag in een interview met de Amerikaanse journalist Charlie Rose.

Sharapova gaf het interview nadat het CAS bekendmaakte haar schorsing van twee jaar terug te brengen tot vijftien maanden. Dit betekent dat ze vanaf april 2017 weer aan toernooien mee mag doen.

"Ik kreeg een schorsing van 24 maanden, maar eigenlijk wilden ze me voor vier jaar schorsen. Ik werd tijdens mijn zaak ondervraagd door een arbitragecommissie van de ITF. Die commissie was samengesteld door de ITF, de organisatie waarmee ik een conflict heb. Dat kun je toch niet neutraal noemen? Het CAS is wel neutraal en deze uitspraak is mijn beloning", aldus de Wimbledon-winnares van 2004.

Video: Sharapova denkt dat ITF voorbeeld wilde stellen

Sharapova denkt dat ITF voorbeeld wilde stellen met haar schorsing
86
Sharapova denkt dat ITF voorbeeld wilde stellen met haar schorsing

Trainen

Volgens Sharapova heeft de ITF tennissers er nauwelijks op gewezen dat meldonium per 1 januari op de dopinglijst zou komen. De Russin gebruikte het middel naar eigen zeggen al tien jaar en wist niet dat het verboden werd. "Ze hadden er veel meer aan kunnen doen om dit te voorkomen."

Sharapova is sinds haar schorsing van kracht werd in maart een stuk minder bezig met tennis. "Ik heb al ruim een half jaar niet meer aan mijn spel gedacht. Ik heb veel gereisd en dingen gedaan die ik eerder niet kon doen."

Ze stond af en toe nog wel op de baan, maar trainde op een andere manier. "Ik train nu niet met het doel mezelf klaar te maken voor een toernooi, maar ik doe het voor mezelf. Dat voelt goed."