Raymond van Barneveld plaatste zich dinsdag op overtuigende wijze voor de kwartfinales van de World Grand Prix of Darts door de als derde geplaatste Adrian Lewis met 3-0 te verslaan.

De 49-jarige Nederlander haalde een gemiddelde van 97.90 per beurt en keek zeer tevreden terug op zijn optreden in Dublin.

"Ik voelde me comfortabel en was niet nerveus. Het was mijn avond", aldus de Hagenaar tegenover PDC.tv. "Het was een solide wedstrijd van mijn kant en ik ben erg blij met het resultaat."

Van Barneveld treft in de kwartfinales landgenoot Benito van de Pas, die afrekende met de Engelsman Terry Jenkins.

"Het is goed voor Nederland dat ook Benito in de kwartfinales staat hier. Ik ga me net zo voorbereiden op die wedstrijd als voor het duel met Lewis."

Onderschatting

Van onderschatting is bij Van Barneveld naar eigen zeggen geen sprake. "Benito staat niet voor niets in de kwartfinales. Hij is een speler met veel kwaliteiten. De laatste twee á drie jaar heb ik bovendien geleerd om tegenstanders niet te onderschatten."

"Ik hoop dit jaar nog één of twee toernooien te winnen, dat is volgens mij zeker mogelijk. Als je erin blijft geloven kun je al je doelen bereiken, maar nu moet ik me eerst focussen op Van de Pas in de kwartfinales. Ik wil nu niet verder kijken."

Michael van Gerwen, de Nederlandse nummer één van de wereld, schaarde zich maandag bij de laatste zestien. 

Op de World Grand Prix moet er niet alleen met een dubbel worden uitgegooid, maar ook worden begonnen.