Honkballer Jonathan Schoop is er met Baltimore Orioles dinsdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs van de Major League.

De Nederlandse tweedehonkman verloor in de strijd om het laatste play-off ticket in de American League met 5-2 van Toronto Blue Jays.

Het duel stond na de reguliere negen innings nog gelijk: 2-2. In de gelijkmakende elfde inning sloeg Edwin Encarnacion met twee honken bezet een homerun voor Toronto, waardoor de Canadese ploeg zich net als vorig jaar plaatste voor de play-offs.

Texas Rangers van de Curaçaoënaar Jurickson Profar is daarin de tegenstander van de Blue Jays.

Bogaerts

Xander Bogaerts en Kenley Jansen zijn de andere twee Nederlandse internationals die zich hebben geplaatst voor de play-offs van de MLB. Korte stop Bogaerts neemt het met Boston Red Sox op tegen Cleveland Indians.

Werper Jansen speelt met Los Angeles Dodgers tegen Washington Nationals. Bij de Nationals werd onlangs Spencer Kieboom toegevoegd aan de selectie.

De in Amerika geboren catcher is de zoon van de Nederlandse oud-honkballer Alswinn Kieboom en was bij de vorige World Baseball Classic in 2013 geselecteerd voor Nederland, maar moest toen geblesseerd afhaken.