De Nederlandse handbalsters komen deze week op het Holland Tournament voor het eerst in actie sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Topspeelsters Nycke Groot en Estavana Polman ontbreken in Eindhoven.

Ook cirkelspeelster Yvette Broch en hoekspeelster Ailly Luciano zitten niet in de selectie van de nieuwe bondscoach Helle Thomsen.

Het handbalverbond NHV meldde dinsdag al de afwezigheid van Sanne Hoekstra en Esther Schop. De zes genoemde internationals spelen niet vanwege blessures of krijgen rust.

Oranje werd in augustus onder bondscoach Henk Groener vierde op de Spelen. De Deense Thomsen is vorige week aangesteld als diens opvolger. 

Michielsen

Vooralsnog heeft Thomsen alleen Celine Michielsen toegevoegd aan de selectie. De 22-jarige speelster van de Duitse club TüS Metzingen zou aanvankelijk meespelen in het B-team van Nederland, dat eveneens meedoet aan het Holland Tournament.

De cirkelloopster kwam nog niet uit voor het grote Oranje, maar heeft al wel een internationale staat van dienst opgebouwd met deelname aan zes titeltoernooien bij de jeugd. In 67 jeugdinterlands scoorde ze 284 keer.

Nederland neemt het in Eindhoven onder meer op tegen Roemenië (vrijdag) en Servië (zaterdag). De wedstrijden beginnen respectievelijk om 18.30 uur en 15.30 uur.