Het Nederlands elftal heeft dinsdag zonder Wesley Sneijder en Kevin Strootman getraind in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk.

Sneijder moet nog herstellen van een bovenbeenblessure die hij zondag opliep in het duel van zijn club Galatasaray met Antalyaspor.

Bondscoach Danny Blind vertelde maandag dat hij verwacht dat de 123-voudig international vrijdag tegen Wit-Rusland in actie kan komen.

Strootman is zondag niet helemaal ongeschonden uit het duel van AS Roma met Internazionale gekomen. Ook hij heeft last van zijn bovenbeen.

Oranje traint woensdag achter gesloten deuren in De Kuip. Blind oefent daar met zijn beoogde basisformatie voor het duel van twee dagen later met Wit-Rusland. Hij hoopt dat Sneijder en Strootman dan kunnen aansluiten.

Robben

Het is nog niet duidelijk of Arjen Robben van Bayern München toestemming krijgt om alsnog naar Oranje te komen. Blind verwacht daar dinsdag meer duidelijkheid over.

Oranje speelt vrijdag in Rotterdam tegen Wit-Rusland. Maandag is Frankrijk in de Amsterdam Arena de tegenstander. Beide WK-kwalificatieduels beginnen om 20.45 uur.