De Miami Marlins hebben slagcoach Barry Bonds ontslagen. De recordhouder met 762 homeruns in de Major League Baseball is er volgens de leiding van de club niet in geslaagd de slagkracht van het team te verbeteren.

Bonds wordt beschouwd als een van de beste honkballers aller tijden die furore maakte met zijn uithalen. Hij werd in zijn carrière zeven keer uitgeroepen tot beste speler van het jaar in de MLB.

Zijn vermeende dopinggebruik is het smetje op zijn blazoen. In 2007 werd de inmiddels 52-jarige Bonds beschuldigd van het gebruik van anabolen in een omvangrijke dopingzaak.

Bonds werd vorig seizoen aangetrokken door de Marlins om als coach de slagprestaties van de ploeg te verbeteren, maar volgens manager Don Mattingly is de progressie van de spelers ondermaats.

Ook assistent-trainers Lenny Harris en Reid Cornelius hoeven voor het nieuwe seizoen dat in april begint niet terug te keren. Hoofdcoach Don Mattingly mag wel aan zijn tweede seizoen beginnen. Hij kwam dit jaar over van LA Dodgers.