Michael van Gerwen heeft zich maandagavond laat geplaatst voor de achtste finale van de World Grand Prix of Darts. Voor Phil Taylor viel verrassend het doek.

Van Gerwen kende in Dublin geen gemakkelijke partij tegen Steve Beaton. De eerste set ging met 3-1 naar de Engelsman.

In de twee sets daarna won Beaton geen enkele leg meer, zodat Van Gerwen uiteindelijk met een 2-1 zege door ging naar de achtste finale.

Dinsdagavond komt Van Gerwen in actie in zijn achtste finale tegen James Wilson. Raymond van Barneveld speelt tegen Adrian Lewis en Benito van de Pas staat tegenover Terry Jenkins.

De 27-jarige Van Gerwen won de World Grand Prix in 2012 en 2014. Vorig jaar ging hij in de finale onderuit tegen Robert Thornton. De Schot werd zondag al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Taylor

Taylor verloor zijn eersterondepartij met 2-1 van Steve West. De favoriet, vorige week nog winnaar van de eerste editie van de Champions League, kwam nog wel met 1-0 voor.

West wist de partij - waarbij niet alleen met een dubbel moet worden uitgegooid, maar ook moet worden begonnen - verrassend genoeg toch nog naar zijn hand te zetten.

In 2013 won Taylor de World Grand Prix voor het laatst. Hij bereikte elf keer de finale en verloor daarin nog nooit.

Ook voor Peter Wright en Michael Smith, die respectievelijk als vijfde en achtste geplaatst waren in Dublin, viel maandag het doek. Wright verloor met 2-0 van Brendan Dolan en Smith was niet opgewassen tegen Alan Norris: 2-1.