Enkele uren nadat hij zijn afscheid aankondigde op Twitter, heeft wereldkampioen zwaargewicht Tyson Fury laten weten toch door te gaan.

"Denken jullie echt dat jullie zo makkelijk van de Gypsy King afkomen?", zette de Brit maandagmiddag op Twitter. "Ik ben hier om te blijven. Het laat maar weer zien hoe de media zijn."

Eerder op de dag plaatste hij nog heel andere teksten op social media. "Boksen is het treurigste dat ik ooit heb gedaan. Ik ben de grootste en ik ben ook gestopt", schreef hij toen.

Vorige week kwam het bericht naar buiten dat de 28-jarige Brit was betrapt op het gebruik van cocaïne. Door de positieve test werd het wereldtitelgevecht tussen hem en Wladimir Klitschko al voor de tweede keer uitgesteld.

Het gevecht zou aanvankelijk op 9 juli plaatsviden. In eerste instantie werd de partij al verschoven naar 29 oktober omdat Fury niet fit genoeg zou zijn, maar door de positieve test ging ook dat niet door.

De Brit staat mogelijk een schorsing te wachten wegens zijn cocaïnegebruik. In zijn carrière won Fury al zijn 25 partijen. Achttien gevechten won hij door de tegenstander knock-out te slaan.

Controverse

In november vorig jaar won Fury in Düsseldorf van Klitschko en kroonde zich daarmee tot wereldkampioen van de WBO, WBA, IBO en IBF. Tot dat gevecht was de 40-jarige Klitschko elf jaar ongeslagen als profbokser.

Klitschko liet na die verloren wedstrijd weten gebruik te maken van de optie in zijn miljoenencontract van het titelgevecht om Fury uit te dagen.

Fury zorgde tijdens zijn boksloopbaan voor de nodige controverse. Zo deed hij onder meer opmerkelijke uitspraken over vrouwen, homo's en Joden.