Jong Oranje heeft vier afmeldingen gekregen in aanloop naar de belangrijke EK-kwalificatieduels met Turkije en Cyprus. 

Feyenoorder Tony Vilhena, Lazio-verdediger Wesley Hoedt en AZ'ers Derrick Luckassen en Dabney Dos Santos hebben zich afgemeld bij bondscoach Art Langeler.

Vilhena en Hoedt zijn er wegens privéomstandigheden niet bij. Luckassen heeft knieklachten en Dos Santos heeft last zijn lies. Yassin Ayoub (FC Utrecht), Jean-Paul Boëtius (FC Basel) en Lucas Woudenberg (Feyenoord) zijn opgeroepen als vervangers.

De spelers van Jong Oranje komen maandag bijeen voor de eerste groepstraining. Donderdag wordt in het AFAS stadion de thuiswedstrijd tegen Turkije gespeeld. Volgende week dinsdag wacht een uitwedstrijd in Cyprus.

Jong Slowakije

De ploeg van Langeler strijdt in de laatste twee pouleduels om zijn laatste kans op een EK-ticket. Aangezien koploper Jong Slowakije met nog twee wedstrijden te spelen vijf punten meer heeft, lijkt Jong Oranje voor de tweede plaats te moeten gaan. De beste vier nummers twee uit negen poules spelen in de play-offs om de laatste twee tickets voor het EK 2017 in Polen.

De leeftijdsgenoten uit Turkije staan derde met één punt minder dan Jong Oranje. Jong Cyprus staat laatste in de poule met vier punten.