Swansea City heeft trainer Francesco Guidolin ontslagen. Bij Aston Villa werd Roberto Di Matteo maandag de laan uit gestuurd.
 

Het seizoen van de club uit Wales is slecht begonnen. De ploeg van Mike van der Hoorn en Leroy Fer pakten vier punten uit zeven duels. Na de 1-2 nederlaag tegen Liverpool heeft het bestuur besloten de Italiaanse oefenmeester te ontslaan.

Guidolin werd in januari 2016 aangesteld als trainer van de club uit Wales met als doel de club in de Premier League te behouden, met succes. Nu de resultaten in het nieuwe seizoen uitblijven heeft de club besloten Bob Bradley aan te stellen.

De Amerikaanse trainer heeft veel ervaring opgedaan in zijn vaderland. Hij was ook bondscoach van Egypte, trainer van Strabaek Fotball in Noorwegen en Le Havre in de Franse Ligue 2. Hij is de eerste Amerikaan die als manager in de Premier League aan de slag gaat.

Di Matteo

Aston Villa, vorig seizoen gedegradeerd uit de Premier League, heeft afscheid genomen van manager Di Matteo. De Italiaan hield het welgeteld 124 dagen vol op de bank bij Villa, dat op het tweede niveau in elf wedstrijden pas één keer won.

Di Matteo (46) was in juni aangesteld, kort nadat de Chinese zakenman Tony Xia de club had overgenomen. Hij was de opvolger van Eric Black, die weer op interim-basis de taken had waargenomen van de in maart ontslagen Fransman Rémi Garde.

Black was er niet in geslaagd Villa, waar de Nederlander Leandro Bacuna speelt, voor de Premier League te behouden.

Villa gaat nu op zoek naar de vijfde trainer binnen een jaar. Steve Bruce en Mick McCarthy worden genoemd als kandidaten. Voorlopig neemt Steve Clarke het werk van Di Matteo over.