Mario Balotelli was na afloop van de wedstrijd van OGC Nice tegen Lorient een veelbesproken onderwerp. De Italiaanse spits schoot kort voor tijd de winnende treffer binnen (2-1) en kreeg in blessuretijd een dubieuze rode kaart.

Balotelli kreeg tweemaal geel. Eerst omdat hij na zijn fraaie treffer zijn shirt uittrok en enkele minuten later na een vermeende kopstoot.

Op televisiebeelden was te zien dat de spits niet veel deed. "Ik begreep er tijdens de wedstrijd helemaal niets van", zei Nice-trainer Lucien Favre na de wedstrijd. "Volgens mij heeft Mario niks verkeerd gedaan."

Ook teamgenoot Ricardo Peirera kon zich niet vinden in de beslissing van de scheidsrechter. "De rode kaart is moeilijk te accepteren. Volgens mij was er niks aan de hand, maar de scheidsrechter beslist", zei de vleugelverdediger. "Balotelli zat er triest bij in de kleedkamer, omdat hij wist dat hij niks verkeerd had gedaan."

Schlemiel 

In de blessuretijd ontstond er na een duel bij de zijlijn irritatie tussen Balotelli en Lorient-speler Steven Moreira. De twee spelers stonden even met het hoofd tegen elkaar.

De leidsman bestrafte het incident met geel voor beide spelers. Voor Balotelli betekende dat na zijn eerdere gele kaart dus rood.

Balotelli zal door zijn schorsing op 14 oktober de eerstvolgende wedstrijd van Nice tegen Olympique Lyon missen. Na acht duels is Nice de verrassende koploper in Frankrijk.

Bekijk de stand en het programma in de Ligue 1