Marc-André ter Stegen voelt zich schuldig na de 4-3 nederlaag van FC Barcelona tegen Celta de Vigo. De Duitse doelman leidde met een flinke blunder de vierde tegentreffer in.

Na een rampzalige eerste helft was Barcelona zondagavond bezig om zich terug te knokken van een 3-0 achterstand. Bij een 3-2 stand een kwartier voor tijd nam Ter Stegen na een terugspeelbal veel te veel tijd.

De concurrent van Jasper Cillessen schoot de bal vervolgens tegen de opjagende Pablo Hernandez op. Via binnenkant paal rolde de bal het doel van Barcelona in.

"Iedereen heeft kunnen zien wat er gebeurde en het is gewoon mijn schuld", zegt Ter Stegen schuldbewust. "We hebben hard geknokt om de wedstrijd nog goed te beëindigen."

"De eerste helft was erg slecht, maar in de tweede helft deden we het veel beter en hadden we nog kunnen winnen", stelt Ter Stegen in Mundo Deportivo.

"Door mijn fout is dat niet gebeurd. Het is mijn schuld en dat spijt me."

De 24-jarige keeper gaat niets anders doen na zijn fout. "Ondanks deze nederlaag ga ik me niet aanpassen. We moeten als team wel leren van wat er is gebeurd."

"Ik zal hier over praten met keeperstrainer De la Fuente. We zullen doorgaan op dezelfde weg."

Piqué

Gerard Piqué was de belichaming van de wederopstanding van Barcelona in de tweede helft. De lange verdediger maakte twee doelpunten en was in blessuretijd met een kopbal nog dicht bij de 4-4.

Midweeks in de Champions League vertolkte Piqué ook al een hoofdrol toen Barcelona zich tegen Borussia Mönchengladbach terugknokte van een 1-0 achterstand. De verdediger tekende een kwartier voor tijd voor de winnende treffer: 1-2.

Piqué nam het na de wedstrijd op voor Ter Stegen. "We maken allemaal fouten. Marc-André is normaal gesproken juist heel goed in de opbouw, heel veel aanvallen beginnen bij hem."

"Ik weet zeker dat hij niet in de war raakt hierdoor. Misschien is het goed om soms wat minder risico te nemen, maar vaak geeft hij ons juist iets extra's", aldus Piqué.

Na de interlandperiode hervat Barcelona op 15 oktober de competitie met een thuiswedstrijd tegen Deportivo La Coruña. 

Bekijk de uitslagen en de stand in de Primera Division