Koploper Feyenoord is ook na acht speelronden nog zonder puntenverlies in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen zondag met 2-0 bij Willem II.

Nicolai Jörgensen bracht Feyenoord in de zestiende minuut op fraaie wijze op voorsprong, waarna invaller Renato Tapia in de 76e minuut het duel definitief in het slot gooide.

In de tweede helft werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd door scheidsrechter Dennis Higler doordat er vechtpartijen uitbraken op de tribune. Verschillende spelers van beide clubs probeerden de supporters tot kalmte te manen.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst heeft nog altijd vijf punten voorsprong op nummer twee Ajax, dat eerder op de dag FC Utrecht met 3-2 opzij zette.

Feyenoord liep wel uit op titelverdediger PSV. De Eindhovenaren kwamen zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij sc Heerenveen en moeten nu al zeven punten goedmaken op de lijstaanvoerder.

Fenerbahçe

Feyenoord, dat het in Tilburg zonder de geblesseerde Steven Berghuis moest stellen, leek de wedstrijd van donderdag in Turkije tegen Fenerbahçe nog in de benen te voelen. De Rotterdammers speelden in een laag tempo, maar de ploeg van Van Bronckhorst kon zich dat tegen Willem II veroorloven.

Het eerste kansje van het duel was wel voor de thuisclub. Op aangeven van Erik Falkenburg schoot Fran Sol recht in de handen van doelman Brad Jones.

Feyenoord kreeg niet veel later ook een goede mogelijkheid. Na een mooie aanval kreeg Tonny Vilhena een vrije schietkans, maar zijn poging met rechts werd goed gepakt door keeper Kostas Lamprou.

In de zestiende minuut was het wel raak voor de Rotterdammers. Bilal Basaçikoglu, de vervanger van Berghuis, vond bij de eerste paal Jörgensen, die met een knap hakje achter het standbeen langs Lamprou kansloos liet: 0-1.

Feyenoord loerde vervolgens op de counter en liet Willem II het spel maken. De Tilburgers slaagden er echter alleen in om uit standaardsituaties gevaarlijk te worden. Zo kopte Freek Heerkens tien minuten voor rust uit een vrije trap van Thom Haye rakelings naast.

Grip

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, al werd Willem II naarmate de wedstrijd vorderde wel steeds dreigender. Grote kansen bleven echter uit. Jones moest nog wel handelend optreden bij een kopbal van Funsu Ojo en zag tot zijn opluchting dat Bartholomew Ogbeche een afvallende bal over schoot.

Feyenoord-trainer Van Bronckhorst greep in de 63e minuut in en haalde aanvoerder Dirk Kuijt naar de kant ten faveure van Tapia. Het kwam het spel van de bezoekers ten goede. Feyenoord kreeg meer grip op de wedstrijd en ook kansen om de score te verdubbelen.

Uitgerekend Tapia bracht in de 76e minuut de 2-0 op het scorebord. De middenvelder slalomde kinderlijk eenvoudig door de Tilburgse defensie en faalde oog in oog met Lamprou niet.

Op de tribune braken vervolgens rellen uit, waarbij een groepje supporters het op twee fans had voorzien. Nadat het spel weer hervat was waren er nog kansen voor Ogbeche en Michiel Kramer, maar gescoord werd er niet meer.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie