Peter Bosz was na afloop van het duel tussen Ajax en FC Utrecht tevreden met het resultaat van zijn ploeg. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was blij dat zijn ploeg tegen Willem II niet beïnvloed werd door de nederlaag van donderdag tegen Fenerbahce.

Bosz vond het knap dat zijn spelers, ondanks de midweekse Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik, tot het laatste moment vol bleven gaan tegen FC Utrecht.

"We hebben de laatste tijd steeds twee keer per week gespeel en toch hebben we weer tot de laatste minuut gevochten. Ik geef de spelers een groot compliment voor de inzet en het resultaat", aldus Bosz na de 3-2 zege van zijn ploeg.

Lasse Schöne startte zondag weer in de basis waardoor Jairo Riedewald genoegen moest nemen met een plek op de bank. "Lasse kan op veel posities spelen, dat heeft hij in het verleden al bewezen", zei Bosz daarover.

"Hij heeft veel meer ervaring dan Riedewald, die de speler voor de toekomst is. Ik kan er maar elf opstellen, maar we spelen nog genoeg wedstrijden."

Riechedly Bazoer kwam als invaller binnen de lijnen, maar moest na twaalf minuten het veld weer verlaten. De blessure van de middenvelder lijkt niet ernstig. "Hij kreeg een knie van een tegenstander in zijn bovenbeen. Ik hoop dat het meevalt", aldus Bosz.

Ten Hag

FC Utrecht-trainer Ten Hag vond dat zijn ploeg voor rust had moeten doordrukken. "Het is balen dat we in de eerste helft niet de 2-0 maakten, we hadden de controle in de wedstrijd. Ajax had onwijs veel moeite met ons spel", blikte hij terug.

Daarmee doelde de trainer vooral op een open kans van Richairo Zivkovic. Ajax kwam na rust gelukkig op 1-1 en daarna werd het volgens Ten Hag een lastig verhaal. "Ze gingen toen meer naar voren voetballen en overtuigender spelen."

Ajax is met negentien punten uit acht wedstrijden voorlopig de nummer twee in de Eredivisie. FC Utrecht, dat nog maar één duel won tot dusver, is veertiende met zes punten.

Van Bronckhorst

Feyenoord-trainer Van Bronckhorst was tevreden over de prestatie van zijn ploeg in het met 2-0 gewonnen uitduel met Willem II. 

"Een degelijke overwinning met bij vlagen aardig voetbal. Daar zijn we blij mee. Complimenten voor het team", aldus de 41-jarige trainer. 

"Dit is wat ik van het team wilde zien na het verlies van donderdag. Misschien hadden we alleen eerder de 0-2 moeten maken. Ons doel was om ongeslagen te blijven, dat is gelukt. We gaan met een goed gevoel de break in."

Van Bronckhorst was blij met de treffer voor invaller Renato Tapia. "Ik bracht hem in de tweede helft voor extra duelkracht op het middenveld. Deed hij erg goed, mooi voor hem dat hij ook scoorde."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie