Max Verstappen was zondag opgetogen na zijn tweede plaats in de Grand Prix van Maleisië. De coureur van Red Bull Racing moest alleen teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden.

"Ik heb de hele race voor de overwinning gevochten", zei Verstappen op het podium. "Het was een redelijk goede race."

"De start was dit keer wel goed, en in de race hadden we een goede snelheid. We hebben de hele race goede stints gereden", vertelde de driver of the day later op de persconferentie.

"De safety cars kwamen eigenlijk op het verkeerde moment voor mij, maar we mogen heel tevreden zijn met de tweede plaats. Voor het team is het een topresultaat."

Ricciardo

Daniel Ricciardo hield na zijn triomf in Maleisië een persoonlijke traditie in stand. De Australiër dronk de champagne op het podium uit zijn bezwete raceschoen.

Daarna volgden meer zogeheten shoeys, want ook teambaas Christian Horner van het winnende Red Bull en Verstappen en Nico Rosberg namen op het podium een teug uit de schoen van Ricciardo.

Ricciardo dronk na zijn podiumplaatsen eerder dit seizoen ook al champagne uit zijn raceschoen en kondigde aan het bij een overwinning opnieuw te doen. "Het is heerlijk zolang de champagne maar goed koud is. Pas dan houdt de smaak de zweetgeur tegen.''

Verstappen wees de schoen aanvankelijk af, maar nam daarna met tegenzin toch maar een slok. "Word ik een beetje wakker van. Ik was behoorlijk kapot van het duel met Ricciardo", zei de Nederlander.