Stijn Schaars denkt dat het dit seizoen "nog wel goed komt met PSV". De routinier bezorgde met sc Heerenveen zijn oude club zaterdagavond het derde puntenverlies dit seizoen: 1-1.

Schaars (32) speelde sinds 2013 drie seizoenen voor PSV en werd in die periode veel geplaagd door blessures. Deze zomer vertrok hij transfervrij naar Heerenveen.

Met de Friese club is Schaars verrassend goed aan de competitie begonnen. De eerste acht duels dit seizoen leverden vijftien punten op, waarmee Heerenveen achter de traditionele top drie op de vierde plek staat.

Met de 1-1 in het Abe Lenstra Stadion mocht Heerenveen zaterdagavond niet mopperen. De landskampioen kreeg de beste kansen.

"Met een punt moeten wij tevreden zijn. Zij domineerden, en als er een ploeg was die verdiende om te winnen, was het PSV.''

"Ze moeten zich niet gek laten maken. Het zit ze even niet mee", zegt Schaars over zijn oude ploeg.

Minder effectief

"Tegen Atletico Madrid in de Champions League verdienden ze meer dan een punt en tegen Feyenoord waren ze beter."

"Ik heb het idee dat het hoge niveau van het afgelopen seizoen de norm is geworden, en dat is niet realistisch. Ze spelen nu nog dominanter maar zijn minder effectief."

Negentig minuten

"Het lukt even niet maar het blijft een hele goede ploeg die Feyenoord en Ajax in onderlinge duels kan verslaan'', stelt Schaars.

De middenvelder vertrok bij PSV omdat hij achter Andres Guardado en Jorrit Hendrix derde keus was. Beide spelers zijn momenteel geblesseerd, maar dat zorgt er niet voor dat Schaars spijt heeft van zijn overstap. "Hier speel ik elke week lekker negentig minuten.''

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Eredivisie