PEC Zwolle heeft in de Eredivisie de eerste overwinning van het seizoen binnen. In eigen huis werd ADO Den Haag met 2-1 verslagen.

Youness Mokhtar was met twee doelpunten de gevierde man in de hoofdstad van Overijssel. De vleugelspits zorgde ervoor dat PEC Zwolle de laatste plaats in de Eredivisie overdroeg aan Roda JC.

Na zeven speelrondes stond PEC Zwolle met twee punten stijf onderaan. Thuis was de ploeg er alles aan gelegen dit puntenaantal meer dan te verdubbelen. Daags na de verjaardag van Ron Jans had de coach drie punten als cadeau gevraagd. 

De Zwollenaren waren voor rust de beste ploeg. ADO-doelman Ernestas Setkus moest ingrijpen bij een schot van Kingsley Ehizibue. De thuisploeg kreeg voor rust nog twee aardige mogelijkheden, via Anass Achahbar en Wouter Marinus.

Mokhtar

Kort na rust ontbrandde de wedstrijd. In de 47ste minuut zorgt Tom Trybull voor de 1-0 voor ADO Den Haag. Van die voorsprong konden de Hagenaren niet lang genieten. In de 51ste minuut schoot Youness Mokhtar de 1-1 binnen.

Twintig minuten later was het weer Mokhtar die het net wist te vinden. Na een snelle loopactie schoot de aanvaller de bal knap binnen.

In de slotfase kon ADO, dat vrijdag de vierde nederlaag op rij te verwerken kreeg, weinig meer uitrichten. Dat kwam ook omdat doelpuntenmaker Trybull tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, waardoor de angel uit spel was.