Wielrennen

Oud-wereldkampioene Ferrand-Prevot verlaat ploeg Vos

De Franse wielrenster Pauline Ferrand-Prevot gaat weg bij de Nederlandse ploeg Rabobank-Liv en rijdt vanaf volgend seizoen in dienst van het Duitse team Canyon-SRAM. Haar nieuwe werkgever heeft dat vrijdag aangekondigd.

De 24-jarige renster, die wereldkampioen is geweest op de weg, de mouintainbike en in het veld, maakte een maand geleden abrupt een einde aan haar seizoen wegens uitputting. 

Ferrand-Prevot zinspeelde zelfs op een einde van haar loopbaan, omdat wielrennen door blessures een nachtmerrie was geworden.

De wereldkampioene wegwielrennen van 2014 verlaat zo de ploeg van onder anderen Marianne Vos, de vrouw van wie ze de titel overnam. Dat team maakte donderdag bekend een nieuwe sponsor te hebben gevonden in Fortitude.

24 jaar

''Na vijf jaar met de beste rensters ter wereld ben ik blij dat ik deze kans krijg'', zei de Française vrijdag over haar overstap.

Canyon-SRAM gelooft dat er voor haar nog een mooie toekomst bestaat. ''Ze is nog maar 24 en we willen haar de steun geven om weer het beste naar boven te halen'', laat de ploeg weten in een verklaring.

Lees meer over:
Tip de redactie