Golf

Europa herpakt zich bij Ryder Cup

Na een slechte start waarbij de Verenigde Staten met 4-0 op voorsprong kwamen, heeft Europa zich herpakt bij de Ryder Cup. De eindstand na de eerste dag is 5-3 in het voordeel van de Amerikanen.

De 4-0 nederlaag na het eerste dagdeel kan historisch worden genoemd aangezien het sinds 1975 niet is gebeurd dat na één dagdeel de volle winst naar een van de deelnemers ging. In een treffen tussen Europa en de Verenigde Staten gebeurde het zelfs nog nooit.

De sterke start van de Amerikanen werd in de tweede sessie echter verkleind door een sterk Europees optreden in de fourballs, waar de duo's met dezelfde bal spelen. De Brit Justin Rose en Henrik Stenson uit Zweden namen revanche voor hun nederlaag in de ochtend en versloegen hun Amerikaanse opponenten Jordan Spieth en Patrick Reed.

Ook de koppels Sergio Garcia en Rafa Cabrera Bello en Rory McIlroy en Thomas Pieters wonnen hun partij. Alleen Martin Kaymer ging met Danny Willett opnieuw onderuit.

Zaterdag zijn er opnieuw acht partijen met dubbels, zondag volgen twaalf singlepartijen. Titelverdediger Europa moet veertien punten halen om de trofee weer mee naar huis te nemen. De Amerikanen hebben een half punt meer nodig.

Lees meer over:
Tip de redactie