Voetbal

Dijks terug bij Ajax, Feyenoord wil kater wegspoelen

Ajax kan zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht weer beschikken over Mitchell Dijks. De linksback miste donderdag de gewonnen confrontatie met Standard Luik in de Europa League vanwege ziekte.

Dijks trainde vrijdag weer mee en dus rekent trainer Peter Bosz erop dat zijn verdediger tegen Utrecht weer kan meedoen. Of hij ook in de basis zal starten is maar de vraag. Bosz posteerde Sinkgraven de laatste drie wedstrijden links achterin.

Ajax heeft nu zeven duels op rij gewonnen en wil die serie vlak voor de interlandperiode graag doortrekken. "Belangrijker nog vind ik dat we langzaam ook beter gaan voetballen", zegt Bosz. "Daarvoor wonnen we wel, maar was het voetbal niet zo goed. De laatste weken spelen we in fases heel goed. Dat is voor mij de basis om hoog te eindigen."

Ook Hakim Ziyech kan tegen FC Utrecht weer meedoen, nadat hij de wedstrijd tegen Standard Luik had gemist vanwege een schorsing. Bij de bezoekers uit de Domstad ontbreekt de geblesseerde Sean Klaiber.

Feyenoord

Koploper Feyenoord wil zondag in Tilburg tegen Willem II de kater wegspoelen die het heeft overgehouden aan de Europese 1-0 nederlaag bij Fenerbahçe. Het was de eerste nederlaag sinds de strijd om de Johan Cruijff Schaal in juli. Daarna won Feyenoord in de diverse competities negen keer op rij.

"We moeten zondag de teleurstelling van ons af spelen en datgene laten zien wat we donderdag niet hebben gedaan", zei trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag bij terugkeer in Rotterdam. 

"Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat gaan doen, want in de wedstrijden voor Fenerbahçe hebben we wél ons niveau gehaald. Als we zondag van Willem II winnen, sluiten we een drukke periode met zeven wedstrijden in drie weken op een goede manier af."

Feyenoord hield geen blessuregevallen over aan de wedstrijd in de Europa League tegen de Turkse club. "We moeten zorgen dat we zondag weer fris aan de aftrap staan", aldus Van Bronckhorst.

Lees meer over:
Tip de redactie