Tennis

Haase blijft winnen, ook succes voor Hogenkamp en Rus

Robin Haase heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de challenger in Rome. Richel Hogenkamp drong door tot de laatste vier bij het ITF-toernooi in Clermont-Ferrand, terwijl Arantxa Rus de finale bereikte in Hua Hin.

Haase boekte tegen de Slowaak Andrej Martin zijn achtste zege op rij: 6-1 en 6-3. Afgelopen zondag won de Nederlandse nummer 65 van de wereld nog de challenger in het Roemeense Sibiu.

Hogenkamp was in Frankrijk in de kwartfinales te sterk voor thuisspeelsters Manon Arcangioli. Het werd 6-4 en 6-1.

De als derde geplaatste Hogenkamp neemt het in de halve eindstrijd op tegen de winnares van de partij tussen Oceane Dodin en Lesley Kerkhove. Zij komen later vrijdag in actie. De pas negentienjarige Dodin, als eerste geplaatst, schreef bijna twee weken geleden nog het WTA-toernooi van Qu├ębec op haar naam.

Hogenkamp bereikte vorige maand voor het laatst de halve finales van een ITF-toernooi. Dat was in het Belgische Koksijde, waar ze uiteindelijk ook de finale won door Dodin te verslaan.

Rus

Rus is al zeker van de finale van het ITF-toernooi in Hua Hin. In de halve eindstrijd was ze te sterk voor Xinyu Gao: 6-2 en 6-2.

In de finale neemt Rus het zaterdag op tegen Nicha Lertpitaksinchai. De Thaise won haar halve finale voor eigen publiek van de Bulgaarse Aleksandrina Naydenova, 1-6, 6-1 en 6-4.

Rus, die als derde geplaatst is in Thailand, werd in de eerste set eenmaal gebroken door haar 18-jarige opponente uit China. Gao moest haar opslagbeurt driemaal inleveren. In de tweede set hoefde de Monsterse geen breakpoints toe te staan.

Rus is na een flinke inzinking langzaam aan het opkrabbelen. Ze staat momenteel 237e op de wereldranglijst.

Eerder deze maand nam ze voor het eerst sinds een jaar deel aan een WTA-toernooi, maar in Seoul werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld. Ze stond in februari voor het laatst in de finale van een ITF-toernooi.

Tip de redactie