Voetbal

Van Bronckhorst en Kuijt balen van zwakke wedstrijd Feyenoord

Trainer Giovanni van Bronckhorst herkende Feyenoord donderdag niet meer in Istanbul. De koploper van de Eredivisie had in de Europese confrontatie met Fenerbahçe weinig in te brengen en moest met 1-0 buigen voor de ploeg van Dick Advocaat. 

''We waren onszelf niet, zeker in het begin van de wedstrijd'', zegt Van Bronckhorst. ''Er ging veel fout. Dan is het moeilijk om in de wedstrijd te komen.''

Een verklaring voor het onherkenbare spel van zijn ploeg had Van Bronckhorst niet. ''Juist in dit soort uitwedstrijden, bij teams waar de atmosfeer hectisch en heftig is, moet je door je spel groeien in een wedstrijd. Dat deden we niet, we speelden onszelf uit de wedstrijd."

"Als je dan ook nog 1-0 achter komt, kom je helemaal niet in de wedstrijd. Pas in het slot van de tweede helft creëerden we nog wat kansen, omdat we fysiek sterker waren dan Fenerbahçe. Balen dat we hier verliezen.''

Kuijt

Aan het enige doelpunt van de wedstrijd ging een fout van Dirk Kuijt vooraf. De aanvoerder verloor op eigen helft de bal aan Jeremain Lens, waarna Emanuel Emenike kon scoren. 

"Ik ben er doodziek van dat er uit die bal uiteindelijk nog gescoord wordt", reageert Kuijt tegen FOX Sports. "Ik had niet verwacht dat Lens daar die tackle nog zou maken."

"Daarna gaat er nog het een en ander fout, maar ik voel me wel schuldig want het gebeurt bij mij."

"We hebben niet het niveau gehaald dat we wilden halen", noemt Kuijt als oorzaak voor de nederlaag. "Ik denk dat we in het begin als team te veel onder de indruk waren. Dat voelde en rook Fenerbahçe ook."

"We waren niet bang, maar kwamen totaal niet in ons spel. We hebben ons niveau niet gehaald en dat is doodzonde." 

"We hebben de laatste tijd met Feyenoord stappen gemaakt. Dan is het jammer dat we dat vandaag geen vervolg kunnen geven. Maar we gaan nu niet bij de pakken neerzitten. In de competitie moeten we doorgaan waar we mee bezig waren."

Van Persie

Als invaller maakte Robin van Persie zijn rentree bij Fenerbahçe. De topschutter aller tijden van het Nederlands elftal hekelde na de winst in de Europa League (1-0) alle verhalen die over hem de ronde doen.

"Iedereen roept maar wat, dat is iets van deze tijd. Ik volg dat allemaal niet zo", zegt Van Persie bij FOX Sports.

De 33-jarige Rotterdammer raakte bij Oranje eerst zijn aanvoerdersband kwijt en vervolgens ook zijn plek in de selectie. Bij Fenerbahçe is Van Persie ook niet meer onomstreden, mede door fysieke problemen. Turkse journalisten beweren dat de spits blessures veinst om een vertrek af te dwingen.

"Er wordt heel veel geroepen, zeker de laatste jaren met al die sociale media. Dat is iets waar je mee moet omgaan'', aldus Van Persie.

"Dat doe ik ook, op mijn eigen manier. Ik weet wat ik wil en wat mijn doelen zijn. Ik probeer elke dag het maximale te geven. Voor de rest let ik niet echt op wat de tendens van de dag is. Die verandert de laatste tijd namelijk erg snel."

Tip de redactie