SAO PAULO - De Braziliaanse voetballer Serginho is woensdagavond tijdens een wedstrijd overleden nadat hij een hartaanval had gekregen. Artsen in het ziekenhuis gaven na 45 minuten de pogingen op om de 30-jarige verdediger te reanimeren.

Vroeg in de tweede helft van het competitieduel van zijn ploeg Sao Caetano met Sao Paulo zakte Serginho plotseling ineen en bleef bewegingloos liggen. Het lukte niet om de speler op het veld weer tot leven te wekken. Later in het ziekenhuis van Sao Paulo bleven die pogingen ook vruchteloos.

Het duel werd niet meer afgemaakt. De dood van Serginho leidde tot emotionele taferelen in het stadion. Supporters, spelers en arbiters lieten hun tranen de vrije loop.

Fadigo

Serginho was woensdag niet de enige beroepsvoetballer die ter aarde stortte op het voetbalveld. De Senegalese international Khalilou Fadiga viel flauw tijdens de warming-up voorafgaande aan het bekerduel in Engeland tussen zijn ploeg Bolton Wanderers en Tottenham Hotspur.

Fadiga, die een onregelmatige hartslag heeft en in mei een operatie onderging, werd eveneens naar het ziekenhuis vervoerd. Donderdag mag hij vermoedelijk weer naar huis. "Gezien zijn verleden zullen we voorzichtig moeten zijn", reageerde Bolton-manager Allardyce.