Voetbal

'Clubdokter Sunderland levert contract in na heisa rond Van Aanholt'

De clubdokter van Sunderland heeft ontslag genomen na het incident met Patrick van Aanholt voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Clubarts Ishitiaq Reman, die de beslissing nam om Van Aanholt tegen Tottenham op de tribune te zetten, heeft na de heisa die is ontstaan na het incident zijn contract ingeleverd bij Sunderland. Dat meldt de Daily Mail.

Een kwartier voor de wedstrijd met de Londenaren werd Van Aanholt, die al bezig was aan de warming-up, naar de kant gehaald omdat uit medische rapporten bleek dat de Nederlander hartklachten zou hebben.

Trainer David Moyes verklaarde na de wedstrijd dat de vleugelverdediger niet opgesteld mocht worden van de FA. De Engelse voetbalbond ontkende het verhaal, het medisch rapport bleek afkomstig van een cardioloog die niet in dienst is van de FA.

Moyes hekelde de slechte communicatie binnen de club. De manager baalde dat Van Aanholt niet mee kon spelen tegen Tottenham. "Hij werd gemist. Als er nou iemand door zijn enkel was gegaan, was dat te accepteren. Nu was het echter een heel ander verhaal", verklaarde hij.

Tip de redactie