Waasland-Beveren heeft reservedoelman Laurent Henkinet met onmiddellijke ingang ontslagen. De 24-jarige keeper gokte op de uitslag van een wedstrijd waarin hij zelf stond opgesteld en dat is volgens zijn contract verboden.

"De raad van bestuur van Waasland-Beveren heeft gisteren na rijp beraad besloten om de samenwerking met Laurent Henkinet onmiddellijk te beëindigen", meldt de Belgische eersteklasser woensdag in een verklaring op site van de club.

"Na grondig onderzoek is gebleken dat Laurent Henkinet zware contractuele fouten heeft gemaakt die de samenwerking onmiddellijk definitief onmogelijk maakt."

Waasland-Beveren neemt het Henkinet niet alleen kwalijk dat hij op een wedstrijd van zijn eigen ploeg heeft gegokt, maar ook dat hij "de de club hiervan op geen enkel ogenblik zelf heeft ingelicht".

De voormalig doelman van onder meer KV Kortrijk is de eerste speler die ontslagen wordt sinds het bekend worden van de gokaffaire. De kansspelcommissie in België doet onderzoek naar meer spelers, onder wie oud-international Olivier Deschacht.

In totaal zou het gaan om vier of vijf spelers. Ook de naam van spits Knowledge Musona van KV Oostende is uitgelekt.