Koen Verweij heeft in Team Plantina een nieuwe ploeg gevonden. De 26-jarige schaatser heeft een tweejarig contract getekend met als hoofddoel goud op de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang.

De Noord-Hollander keert na anderhalf jaar afwezigheid weer terug op het ijs. Hij kampte met motivatieproblemen en was ook niet helemaal fit.

"Ik volg mijn route stap voor stap. Het grote doel is de Olympische Spelen over twee jaar, als het eerder goed gaat, is dat mooi meegenomen."

Hoewel Verweij zijn eigen begeleidingsteam houdt, mag hij wel gebruikmaken van alle faciliteiten van Team Plantina. "Ik ben blij dat Plantina mij de mogelijkheid biedt om weer topschaatser te zijn en dat ik blijf samenwerken met de mensen die mij op weg hebben geholpen: Dirk-Jan Bakker, Richard Krajicek en Marianne Timmer."

Om zijn oude niveau te hervinden heeft Verweij een team om zich heen verzameld met privétrainer Mark Hakkeling en ploeggenoot Lucas van Alphen.

1500 meter

De wereldkampioen allround in 2014 wil zich voornamelijk gaan richten op de 1500 meter. "Voor nu is dat de focus", zegt hij tegen de NOS. "Op de Spelen sowieso. Ik ga het wel vanuit het allrounden benaderen. Hopelijk ga ik het op de sprint ook beter doen door meer met de snelle jongens te trainen."

"Ik wil wel heel graag allroundtoernooien gaan rijden. Ik moet wel eerst goed trainen en aan mijn basis werken. Het zou mooi zijn als de juiste vorm dit seizoen al komt."

Verweij maakte in het afgelopen weekeinde in Leeuwarden een veelbelovende rentree op het ijs. Zowel op de 500 meter (36,92) als op de 1500 meter (1.48,98) liet Verweij goede trainingstijden noteren.

Trainer Martin ten Hove van Plantina heeft voor komend seizoen de beschikking over zes rijdsters: Linda de Vries, Jorien Voorhuis, Annouk van der Weijden, Reina Anema, Esther Kiel en Esmee Visser. Gianni Romme fungeert als technisch coördinator.