Hans Jorritsma mag toch als teammanager van het Nederlands elftal de WK-kwalificatiecampagne afmaken. Dat maakte de KNVB dinsdag bekend. 

De verbintenis van Jorritsma loopt nu door tot 1 december 2017. Hij zou aanvankelijk eind van dit jaar vertrekken bij de KNVB en met pensioen gaan.

Bondscoach Danny Blind en de spelersgroep van Oranje wilden echter graag het kwalificatietraject richting het WK voetbal in 2018 in Rusland met de 67-jarige manager voltooien. Na diverse gesprekken tussen Jorritsma en Blind is ervoor gekozen om het contract van de voormalige hockeycoach toch te verlengen.

Commercieel directeur van de KNVB Jean-Paul Decossaux: "Ik ben blij dat we er zijn uitgekomen. Dit bevordert de rust rondom het team."

"En die rust is noodzakelijk. Spelers en technische staf moeten volgende week hun vizier volledig kunnen richten op de kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk.”

Prestatie en innovatie

De KNVB hoopt op korte termijn de besprekingen met de opvolger van Jorritsma af te ronden. De nieuwe 'manager prestatie en innovatie' zal dan de komende tijd door de huidige teammanager worden ingewerkt. 

Eind augustus werd bekend dat Jorritsma aan het einde van dit jaar zou moeten vertrekken bij de KNVB. Volgens een afspraak in 2014 had hij al in de voorbije zomer afscheid moeten nemen. De KNVB slaagde er echter niet in om tijdig een geschikte opvolger voor hem te vinden.

Daarom mocht hij nog even blijven, maar zowel de technische staf als de spelersraad van Oranje drong er bij technisch directeur Hans van Breukelen op aan om de WK-kwalificatiereeks met Jorritsma af te maken.

Eerder op dinsdag werd bekend dat Johan de Kock vertrekt als commissaris bij de KNVB. Daarmee zijn drie van de vijf leden van de raad van commissarissen in korte tijd vertrokken.

Oranje speelt op 7 oktober in Rotterdam tegen Wit-Rusland. Drie dagen later is het Nederlands elftal in Amsterdam gastheer voor Frankrijk. Beide duels zijn in het kader van de WK-kwalificatie, waarin Oranje zijn eerste duel met 1-1 gelijkspeelde tegen Zweden.