Voetbal

'PSV moet tegen Rostov geen genoegen nemen met gelijkspel'

John Heitinga denkt dat PSV woensdagavond goede kans maakt op een overwinning in Rusland tegen FK Rostov in de groepsfase van de Champions League.

"Ik schat de kansen van PSV tegen Rostov hoog in. Ik ben niet onder de indruk geraakt van Rostov, dat was ik ook niet tegen Ajax. De Amsterdammers hebben daar toen te veel kansen laten liggen", zegt Heitinga, die woensdagavond een van de analisten is bij de live-uitzending van het duel op Veronica en NU.nl.

De 87-voudig international denkt dat de filosofie van de Eindhovenaren in het miljoenenbal vorig seizoen de juiste was. "PSV moet met het afgelopen Champions League-jaar in gedachten de wedstrijd in gaan, ze moeten op dezelfde manier proberen te spelen."

Speelstijl Rostov

PSV moet waken voor de felheid van de Russen. Ploegen zoals Rostov gooien volgens Heitinga alles in de strijd om een resultaat te behalen. "Dit soort teams zijn vaak geslepen, ze spelen met het mes tussen de tanden. Ze zullen er waarschijnlijk alles aan doen om PSV uit de tent te lokken. De trukendoos zal helemaal open gaan om PSV van slag te krijgen."

"Rostov gaat de beuk erin gooien en loeren op die ene mogelijkheid. PSV moet de wedstrijd ingaan met vertrouwen in eigen kwaliteiten maar tegelijkertijd ook goed op zijn hoede blijven. Tegen Atletico Madrid hebben ze ook bewezen een goed team te vormen en te beschikken over voldoende kwaliteit."

"Rostov is een team dat graag op de counter speelt, dus PSV moet daar erg alert op zijn. Ajax is daar toen ingetuind. Ze liepen elke keer de trechter in en werden vervolgens geklopt in de omschakeling."

Video: Vooruitblik FK Rostov-PSV

Mogelijkheden

Met Davy Pröpper, Jorrit Hendrix, Siem de Jong en Andres Guardado heeft PSV tegen Rostov meerdere mogelijkheden op het middenveld. "Dat is een leuke puzzel voor Philip Cocu." Bart Ramselaar is wegens een blessure niet meegereisd naar Rusland.

Volgens Heitinga is het goed dat er diversiteit in het elftal zit, dat is een extra wapen voor de Eindhovenaren. "Met de buitenspelers, zoals Narsingh, kunnen ze er razendsnel uit komen, dat hebben ze vorig jaar meerdere keren bewezen. Ze hebben ook met Luuk de Jong veel stootkracht voorin."

Achter Atletico en Bayern München zouden de Eindhovenaren met Rostov wel eens kunnen gaan strijden om plek drie in de poule. Heitinga vindt dat PSV woensdag tegen Rostov om niks anders moet spelen dan de winst.

"PSV moet voor het hoogst haalbare gaan, ze zullen voor de winst moeten spelen. Ze moeten niet genoegen nemen met een punt. Bayern en Atletico zijn aan hun stand verplicht om door te gaan, daarom moet PSV in het onderlinge duel tegen Rostov voor de volle mep gaan."

Bekijk het programma in de Champions League

FK Rostov-PSV wordt woensdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NUsport.nl en Veronica.
Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van FK Rostov en PSV bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Tip de redactie