ST LOUIS - De honkballers van de Boston Red Sox hebben de World Series op hun naam geschreven. De ploeg won woensdagavond voor de vierde keer op rij van de Cardinals uit St. Louis (3-0) en besliste daarmee de best-of-seven series in hun voordeel.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De Red Sox veroverden de Amerikaanse honkbaltitel voor het eerst in 86 jaar. Zij werkten eindelijk de banvloek die over het team lag, naar de vergetelheid met een wederopstanding die nog beter zal worden onthouden dan de inzinkingen waaraan de ploeg ten prooi viel op beslissende momenten in vorige finales. In 1946 en 1967 verloren Red Sox de finale van de World Series tegen St. Louis Cardinals.

Babe Ruth

De Red Sox wonnen geen titel meer sinds 1920 toen de legendarische honkballer Babe Ruth aan de New York Yankees werd verkocht. Voor 1918 won de club de World Series in 1912, 1915 en 1916.

Rex Sox stonden in finale van de American League met 0-3 achter in de best-of-seven tegen de gerenomeerde New York Yankees en boekten vervolgens vier zeges achter elkaar. In de World Series tegen de St. Louis Cardinals bleek de stoom er nog vol op te zitten.

Superpitcher

Johnny Darmon sloeg in het vierde duel, nog wel in St. Louis voor 52.000 toeschouwers, al in de eerste inning een homerun. Trot Nixon sloeg in de derde inning een dubbele score en bracht in een vroege fase de eindstand op het bord. Darmon en Nixon konden voortijdig beslissen op basis van het feilloze werk van hun werper Derek Lowe op de heuvel. De pitcher hield zeven innings op superieure wijze de nul.

Na de winst met 3-0 kon Boston op zijn kop worden gezet. De voorgaande wedstrijden hadden de Red Sox gewonnen met 11-9 6-2 en 4-1. De overwinning in de World Series was meer dan indrukwekkend. Boston stond in geen van de vier duels op achterstand tegen St. Louis.

Winnende coach Terry Francona zei: ,,De beste van de wereld zijn is het mooiste dat er is. Dit is ons geweldige team. Wij hebben aan dit kampioenschap gewerkt. Aan het verleden konden wij niets meer doen. Daar hebben wij ons dan ook geen seconde mee bezig gehouden.''