De gokaffaire in de Belgische voetbalcompetitie breidt zich uit. Naast Anderlecht-speler Olivier Deschacht zijn ook spits Knowledge Musona van KV Oostende en doelman Laurent Henkinet van Waasland-Beveren gehoord door de kansspelcommissie.

Het trio hoort bij de "vier of vijf" spelers die verdacht worden van het gokken op eigen wedstrijden.

"Musona is inderdaad gehoord, waarna hij dat meteen meldde aan de club. Hij heeft correct gehandeld. Sindsdien vernamen speler noch club iets over de zaak", vertelt KV Oostende-woordvoerder Bram Keirsebilck maandag aan Sporza.

Henkinet bekende aan de clubleiding van Waasland-Beveren dat hij heeft gegokt op wedstrijden, maar niet die van zijn eigen club. "Wij zien daar dus geen probleem", aldus een woordvoerder van de huidige nummer vijftien van de Jupiler Pro League.

Beide clubs zien voorlopig geen aanleiding om actie te ondernemen tegen Musona of Henkinet.

Broertje

Zaterdag lekte al uit dat Deschacht ervan wordt verdacht dat hij tijdens het seizoen 2014-2015 op 'eigen' wedstrijden heeft gegokt. Hij zou daarmee zo'n 20.000 euro hebben verdiend.

De 35-jarige verdediger van Anderlecht, die twintig interlands speelde voor de 'Rode Duivels', beweert dat zijn broertje zijn oude gokaccount heeft gebruikt.

Deschacht riskeert een boete van 600.000 euro en een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar. De verdediger ontbrak zondag tegen Westerlo, officieel omdat hij ziek zou zijn.