De Nederlandse volleyballers hebben een belangrijke stap gezet richting het EK van volgend jaar in Polen. In Koog aan de Zaan boekte Oranje zaterdag in de kwalificatiereeks een zwaarbevochten 3-2 zege op Wit-Rusland: 20-25, 18-25, 25-18, 25-23, 15-13.

Oranje wacht zondag de laatste en waarschijnlijk beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. De winnaar van de poule plaatst zich rechtstreeks voor het EK.

Oranje wacht zondag de laatste en beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, dat zaterdag Oostenrijk met 3-0 versloeg en in punten gelijk is gekomen met Oranje. De winnaar van dat duel plaatst zich rechtstreeks voor het EK.

In Topsportcentrum De Koog moest het team van bondscoach Gido Vermeulen tot het uiterste gaan om de zege op de Wit-Russen veilig te stellen.

Na een klein uur spelen keek Oranje tegen een achterstand van 2-0 aan. De volleyballers van Vermeulen wisten pas ver in de derde set de wedstrijd te kantelen en knokten zich knap terug.

In de vijfde set leek het alsnog mis te gaan, toen Wit-Rusland een voorsprong nam van 13-8. Met zeven punten op rij pakten de Nederlanders toch nog de winst: 15-13.