De laatste test voor de ploegentijdrit op de WK in Qatar leverde vrijdag gemengde gevoelens op bij Lotto-Jumbo. De Nederlandse wielerformatie heeft flink geïnvesteerd in het werk tegen de klok, maar dat leverde in de Eneco Tour niet het gewenste resultaat op.

"Derde worden in dit veld is goed'', zei ploegleider Mathieu Heijboer. "Maar er is nog zeker werk aan de winkel om net zo snel te worden als BMC en Etixx-Quick Step. De ambitie was om zo dicht mogelijk bij BMC te blijven en dan is 23 seconden best veel.''

Volgens Jos van Emden had er meer ingezeten. "Derde is eigenlijk hartstikke goed, maar ik denk wel dat we het op verschillende plekken hebben laten liggen."

"Ik reed misschien te hard de eerste klim op, waardoor Robert Wagner in de problemen kwam. Ik ging als een raket, maar dat zorgde er wel voor dat de rest sneller kapot ging.''

Mede daardoor haakten onderweg drie renners af, terwijl BMC wel met acht man naar de finish reed.

Van Emden staat zesde in het klassement, vlak achter Niki Terpstra. De Nederlanders hebben respectievelijk 27 en 28 seconden achterstand op de Australische leider Rohan Dennis.